Paul Go RAN

Jachtschilder Friesland-jacht-houten-boot-sloep-Coelan-bootlak-classic-yacht-painters-Hendrik Veltman5

Voor de opdracht van de RAN van Paul Go uit Sassenheim werd ik via Hans Weehuizen  medewerker Lankhorst Tasselaar te lelystad en nu Heerenveen in contact gebracht met deze mooie opdracht. Op zich is dat heel mooi het vertrouwen in je als vakman en Coelan Specialist bij een bedrijf als Lankhorst Tasselaar. Lankhorst Tasselaar is ook de importeur voor Coelan Producten in Nederland. Sinds 2000 is Paul eigenaar van een mahoniehouten schip (teak dek), genaamd de RAN en ontworpen door Jac M Iversen in 1933.

Jachtschilder Friesland-jacht-houten-boot-sloep-Coelan-bootlak-jachtlak-classic-design-yacht-painters2

Ook bij deze klant zit een verhaal wat ik erg grappig vond zeker ook de klik tussen opdrachtgever en mij. Een kleine anekdote vond ik bij Paul Go eigenaar van de RAN. Na een kort telefoongesprek om de afspraak te plannen en de vraag van Paul waar ik vandaan kwam. Ik zei Dronrijp in Friesland. Daar had Paul nog nooit van gehoord natuurlijk en dacht maar aan één ding; Ik heb een boer uit Friesland uitgenodigd voor het lakken van mijn boot”. Ik bel aan bij Paul en ik weet het nog heel goed 17 juni 2016; de deur ging open maar de onderkaak lag bijna op de grond. hij verwachte een boer met geiten wollen sokken, houten klompen en een slobber trui. Niets was minder waar……… De klik was er zeker.

Jachtschilder Friesland-jacht-houten-boot-sloep-Coelan-bootlak-jachtlak-classic-design-yacht-painters3

Paul zijn woorden waren: “Na diverse tussentijdse lak-onderhoudsbeurten aan de romp en de liggende delen van de RAN, werd het in 2016 tijd om de Coelan coating een keer grondig aan te pakken en volledig te renoveren. Op aanraden van Lankhost Taselaar, heb ik de volgens deze watersportartikelen groothandel, grootste Coelan specialist/jachtschilder Hendrik Veltman benaderd voor deze klus. Na een zeven weken durende refit van de Coelan coating door Hendrik, waarbij al het houtwerk volledig kaal is gemaakt, is het resultaat fantastisch en een schip als de RAN waardig. In die zeven weken heb ik Hendrik niet alleen leren kennen als een echte vakman, maar ook als een betrouwbare partner met hart voor de zaak, in dit geval de RAN.

Neem gerust contact op

Heeft u interesse om uw luxe jacht, boot of sloep door de jachtschilders van Classic & Design Yacht Painters te laten lakken, schilderen of spuiten?
Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.